9 Aralık 2011 Cuma

Sosyal Medya Reklamları Ne Kadar Etkili

Epsilon Targeting'in geçtiğimiz günlerde yayınladığı araştırmaya göre, tüketicilerin yüzde 31'i sosyal medya reklamlarının işe yaramadığını düşünüyor.
'2011 Kanal Tercih Çalışması' isimli araştırmaya göre katılımcıların sadece yüzde 13'ü sosyal medya reklamlarını etkili buluyor.
Çalışma Kanadalı kullanıcıları da kapsıyor. Onların da yüzde 33'ü sosyal medya reklamlarını etkisiz, yüzde 13'ü ise etkili buluyor.
Denekler böyle dese de, araştırmaya göre, aynı zamanda Facebook'ta markaları araştıranlartın sayısı geçen seneye göre az da olsa artış göstermiş. Geçen yıl markalar hakkında fikir edinmek için Facebook'u kullananların oranı yüzde 6'yken bu oran bu yıl yüzde 10'a çıkmış.
Bütün bunların yanında internet yeni bir fikri ya da ürünü araştırmanın en etkili yolu olarak karşımıza çıkıyor. Tüketicilerin yüzde 53’ü bu amaçlar için interneti haftada bir, yüzde 28’i ise her gün kullanıyor.
Tüketicilerin yüzde 37’si ise araştırmayı Televizyona başvurarak yapıyor. Bu oranın geçen sene yüzde 43 olduğu bildiriliyor.
"Alıntıdır"


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder