6 Nisan 2012 Cuma

M.A.R.K.A.'dan Teşekkür!

REKLAMCILAR DERNEĞİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.

RTÜK’ün, “ Biz sansür kurulu değiliz. Hukukçularımız inceledi bu reklamda yasaları ihlal eden bir durum yoktur.” açıklamasını yapmadan çok önce yayınını durdurduğumuz bir reklamdan dolayı Reklamcılar Derneği ajansımıza karşı bir disiplin soruşturması açmıştı. 
Derneğin ajansımıza karşı yürüttüğü bu anti demokratik tavır ilk değildir ve gelmek istedikleri nokta bizim için gayet açıktır. Az önce “ Dernek üyeliğimizi üzülerek sona erdirdikleri”ni ajansımıza bildirmişlerdir.
Yıllar önce de istifa ederek ayrılmamıza rağmen bir dönem sonraki yönetimin arzusu üzerine 3 yıllık aradan sonra yeniden üyesi olduğumuz derneğe bu kararlarından dolayı teşekkür ediyoruz.
Reklamın bir istenen etkileri, bir de istenmeyen etkileri vardır. Reklamcı öncelikle istenen etkileri yaratmaya çalışır. Ancak elbette istenmeyen etkileri de hesaba katar, toplumdaki hassasiyetlere özen gösterir. M.A.R.K.A. her zaman bu iki dengeyi tutturmaya özen göstererek çalışır.
Çok sayıda değeri olan bir toplumda her değeri hesaba katarak reklamcılık yapmak yaratıcılığın sınırlarını çok köşeli çizmektir. Diğer uygulamalı iletişim alanlarında olduğu gibi reklamcılıkta da zaman zaman bazı tabular kurcalanabilir. Sonucunda da bazen genel kamuoyu veya bazı gruplar tepki göstererek iletişimciyi hizalamaya çalışırlar. Daha baştan hizaya girerseniz orada reklam da kalmaz reklamcı da.
M.A.R.K.A. hiçbir gruba göre hizalanmadan ama toplumsal değerleri her yönüyle değerlendirerek, gerekirse ifade özgürlüğünün sınırlarını da zaman zaman zorlayarak hizmet verdiği markalara başarılı reklam kampanyaları yapmaktadır…Ve yapmaya devam edecektir.
Saygılarımızla.
M.A.R.K.A.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder