15 Nisan 2012 Pazar

Biraz Da Reklam

"Biraz Da Reklam" bir senedir hayatımızda. Birçok arkadaşımın maddi manevi varlığı ile devam ettirdiğim bir proje idi. Ancak artık daha profesyonel bir adım atmanın zamanı geldi. Bir seneden fazla süren bu amatör çalışmanın, daha profesyonel bir bakış açısı kazanacağı ve reklam dünyasını daha kapsayan bir hal alacağı yenilenen yüzü ile "Biraz Da Reklam", çok yakında sizlerle olacak...

9 Nisan 2012 Pazartesi

NETLOG'un Yeni Ajansı

NETLOG Lojistik Grubu kurumsal iletişim, medya ilişkileri ve pazarlama iletişimi alanlarındaki danışmanlık hizmetleri konusunda A İletişim ile çalışmaya başladı.



Reklamlara Bahar Geldi

Reklam takibi konusunda hizmet veren Nar Ajans’ın, reytinglerin ölçümlenemediği süreçte televizyondaki reklamlara yönelik düzenli olarak yaptığı aylık araştırma, önceki aylarda ekrandaki reklamlarda yaşanan düşüşün yerini yükselişe bıraktığını ortaya çıkardı. Yoğun geçen kış aylarının ardından geçtiğimiz ay televizyon ekranındaki reklamlarda yüzde 20’lik bir artışın yaşandığı belirlendi. 2012 yılı Ocak ile Şubat aylarında toplam 2 bin saat dolaylarında reklamın yayınlandığı televizyon ekranında, Mart ayında ise bu sürenin 2.828 saati aştığı saptandı.
Mart ayında zirvede yine gıda sektörü var

Televizyondaki reklamları kapsayan Nar Ajans araştırmasında, Mart ayında ekranda en çok gıda sektörünün reklamlarının yayınlandığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz ay boyunca toplam 349 saati geçen bir sürede gıda markalarının reklamları yayınlanırken, ikinci sırada ise 337 saat ile iletişim sektöründe yer alan GSM Operatörlerinin ağırlıklı olduğu reklamların yer aldığı belirlendi. Aynı araştırmaya göre Mart ayında üçüncü sırada toplam 309 saati aşan bir süre ile inşaat ve dekorasyon hizmetleri sektörünün yer aldığı görüldü.

"Alıntıdır"


8 Nisan 2012 Pazar

Sigara İçmeseniz...

Hollandalı Iris Amsterdam ve Stivoro ajansı, yarattığı yenilikçi sigara karşıtı kampanyayla, insanların sigara kullanmayı bırakmayarak nelerden vazgeçtiklerini vurgulamak için, sigara içenlere ilginç bir soru sordu: "Eğer sigarayı bıraksaydınız bir yıl içerisinde neler yapabilirdiniz?" Mesela Mısır'a gidip, piramitleri görebilirdiniz.
Bu reklamlarda sigara paketlerinden sanat eserleri yaratan ajans, bunu da üç farklı şekilde tasarladı. Piramitlerden başka alışveriş çılgınlığı yapılabileceğini gösteren ve yepyeni motorsikletleri içeren reklamlar çok büyük ilgi görüyor.
Yedi bin sigara kutusundan yapılan piramitle birlikte "Bir yıl içerisinde sigaraya verdiğiniz parayla dünyayı dolaşacak bir uçak bileti alabilirsiniz." sloganı dikkat çekiyor.
Diğer posterlerde de yıllık sigara harcamanızla neler yapabileceğiniz anlatılıyor.
"Alıntıdır"


Cannes'a Gidecek Genç Aslanlar Belli Oldu

Cannes Lions Türkiye temsilcisi Doğan Burda ile Reklamcılık Vakfı’nın, Reklamverenler Derneği iş birliği, Akmerkez sponsorluğu ve Getty Images desteğiyle, 4 - 7 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği Cannes Lions Genç Aslanlar Yarışması Türkiye elemeleri sonuçlandı.

7 Nisan 2012 Cumartesi

Orçun Reklamda

Eti Popkek reklamı için son zamanların gündeminde sıkça yer bulan Yalan Dünya setinden bir isim kamera karşısına geçti. Orçun karakteri ile büyük bir hayran kitlesine ulaşan Bartu Küçükçağlayan, Eti Popkek'in yeni reklamında da Orçun karakterini canlandırıyor.

Marjinal'e Yeni Müşteri

ASUS, Türkiye’deki iletişim çalışmalarını Marjinal Porter Novelli ile yürütmeye karar verdi.



6 Nisan 2012 Cuma

Pepsi Sosyal Medyayı Salladı

Pepsi yeni reklamı ile sosyal medyaya darbesini vurdu. Azra Akın ve Bülent Ersoy'un rol aldığı reklamın sosyal medyayı sallamasının nedeni ise Bülent Ersoy'un moonwalk tabir edilen ve aslen Michael Jackson tarafından ünlenen dansı canlandırması.

Reklam Oscar'ı Türkiye'nin

55 yıldır yapılan, reklam ve halkla ilişkiler sektörünün Oscar'ı sayılan Adrian ödülü bu sene Türkiye'ye geldi.

M.A.R.K.A.'dan Teşekkür!

REKLAMCILAR DERNEĞİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.

İletişim Ofisi'ne Yeni Müşteri

Dünyada yenilikçi alüminyum cephe sistemlerinde pazar lideri olan ve 1951 yılında Almanya’da faaliyet göstermeye başlayan Schüco’nun, Türkiye'deki stratejik iletişim ortağı İletişim Ofisi oldu.



M.A.R.K.A. RD'den İhraç Edildi

M.A.R.K.A imzalı açıklamaya göre, Reklamcılar Derneği'nin Biomen reklamları sonrasında ajans hakkında başlattığı soruşturma sonuçlandı.
Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu kararı ile M.A.R.K.A dernekten ihraç edildi.
Reklamcılar Derneği bu kararını üyelerine şu şekilde duyurdu:
"Tarih : 06/04/2012
Sayı: 12/03.6/100
Konu : Üyemiz M.A.R.K.A İletişim Hizmetleri hakkında açılan disiplin soruşturması kapsamında 2 Nisan 2012 tarihli Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu’nca alınan kararın paylaşımına ilişkindir.

Cannes'da Üç Kategori Jürisi Daha Açıklandı

Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nin jürileri açıklanmaya devam ediyor. Son olarak jürileri belli olan kategoriler: Siber, radyo ve promosyon&aktivite olarak sıralandı.
Jürilerin jüri başkanları ise şöyle: Siber Lions Jüri başkanı Wieden+Kennedy Global İnteraktif Yaratıcı Yönetmeni Iain Tait; Radyo Lions'a başkanlık edecek isim BBDO Kuzey Afrika Yaratıcı Yönetmeni Rob McLennan; Promosyon ve Aktivasyon jürisinin başkanı ise Yeni Zelanda Colenso BBDO'nun Yaratıcı Başkanı North Worthington olarak açıklandı.
Başvuruları 20 Nisan'a kadar uzatılan Cannes Lions Festivali, 17-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.
"Alıntıdır"


5 Nisan 2012 Perşembe

Univercell

Numara taşıma artık tüm mobil şebekeler arasında gerçekleşiyor. JWT bu olaya çok farklı bir yorum getirmiş. Ya ünlü yıldızların, giydikleri formalar farklı olsaydı?



Nivea

Nivea yeni bir çalışma ile bir hayli ses getirdi. Fransa'da bir sokakta yürürken, sadece standda denediğiniz bir krem ile nasıl bir eğlence yaşayabilirsiniz?

Morhipo

Demet Akalın ve Hande Yener, Morhipo'nun yeni reklamında boy gösterdi. Bu yeni ve eğlenceli reklam filminin altında Rafineri imzası var.

Hayattan Rengi Alın

Filli Boya yeni reklamlarıyla ekranlarda. Ali Taran imzalı reklamlardaki slogan ise "Hayattan rengi alın, geri neyi kalır ki?".

DESA, Team'i seçti

DESA, pr alanında yoluna Team İletişim ve Danışmanlık’la devam etme kararı aldı.
Desa, Türkiye’de 85, İngiltere Londra’da 2 mağazanın yanı sıra Türkiye’de 7, Suudi Arabistan Cidde’de 1 olmak üzere toplam 8 adet Franchise mağazası ile müşterilerine koleksiyonlarını sunuyor.

"Alıntıdır"



Turkcell Superonline'a Yeni Ajans

Türkiye'de 2004 yılından beri internet hizmeti veren ve Türkiye'ye "Fiber İnternet" kavramını getiren Turkcell Superonline, yeni sosyal medya ajansını seçti.
Turkcell Superonline, 2010 yılından beri Sosyal Medya ve Viral Pazarlama Ajansı olarak faaliyet gösteren Sihirbuzz ile anlaştı. Sihirbuzz'dan İçerik ve Kampanya Yönetimi, Sosyal Medya Danışmanlığı ve Viral Pazarlama konularında danışmanlık alacak olan Turkcell Superonline, yeni iletişim stratejileriyle sosyal medyada adından söz ettirecek.
Turkcell Superonline'ın yeni ajansı Sihirbuzz'ın müşterileri arasında Mint Prodüksiyon, Seksenler, Innovia Beylikdüzü, Peugeot Mepa, Yeşil GYO gibi kaliteli markalar da bulunuyor.
"Alıntıdır"


1 Nisan 2012 Pazar

iPad 2 Almak İçin Daha Ne Bekliyorsun?

Dijital yaşam koçu Bilkom, iPad 2 almak isteyenlerin yüzüne güldü ve son kullanıcı fiyatlarında KDV’si dahil 118 Dolar indirim yapınca iPad 2’ler KDV’si dahil 1065 TL’den satışa çıktı. Bu sayede Amerika’dan iPad alma faslı resmen sona erdi.

İndirim dönemini kaçıranlar çok üzülecek! Çünkü iPad 2’nin 32 GB ve 64 GB’lık yüksek kapasiteli modelleri kampanya ardından tükenecek ve sadece iPad 2 16 GB satışta kalacak.

Siyah mı istersin, beyaz mı istersin bilinmez ama herkesin bu çok hesaplı iPad 2’leri almak isteyeceği kesin!

Daha fazla bilgi için tıklayın.

Bir bumads advertorial içeriğidir.