27 Eylül 2011 Salı

Tülin Şahin Bolero'nun Yeni Reklam Yüzü

Ülker'in gofret markası Bolero'nun yeni reklam yüzü manken Tülin Şahin oldu. Markanın önceki reklamlarında Beşiktaşlı futbolcu Guti oynamıştı.

Golden Drum Rekora Koşuyor


Türkiye temsilciliğini Marketing Türkiye'nin üstlendiği 18. Uluslararası Golden Drum Yeni Avrupa Reklamcılık Festivali 5-8 Ekim tarihleri arasında Slovenya'nın Portoroz şehrinde yapılacak. Bu yılki yarışmaya 37 ülkeden toplam 1701 iş başvurdu. 1491 iş Grand Prix Awards, Golden Drums, Silver Drums, Golden Rose, Golden Net, Brand Grand Prix, Virtuoso and Golden Watch Award için yarışırken 210 iş de Piran Portoroz Poster yarışmasında ödül kazanmak için mücadele edecek.
Slovenya Reklamcılık Odası tarafından organize edilen festival, Avrupa'nın 37 ülkesine açık olacak. Dört gün sürecek festival 5 workshop, 4 panel, 30 konferans ve 50'den fazla konuşmacıya konuk olacak.



Lay's'in Doğallığı


Arjantin'de Lays otomatları patatesi cipse dönüştürüyor. PepsiCo Cips gibi içeriği konusunda eleştiriye maruz kalan bir ürünün ne kadar doğal üretildiğini gösteren bir otomatı önümüzdeki aylarda Arjantin'de marketlere yerleştirmeye başlayacağını duyurdu.
Bu otomata para atmak yerine gerçek bir papates koyuyorsunuz ve makina gözlerinizin önünde onu bir poşet cipse dönüştürüyor. Makinanın içinde patates yıkanma, soyulma, doğranma, pişme, tuzlanma ve en son olarak paketlenme aşamalarından geçiyor. Makine içinde gerçekleşen aşamalar çok gerçek görünse de aslında bir cipsin yapımını gösteren bir videodan ibaret.
PepsiCo ürün müdürü Alfredo Della Savia "Lays hakkında gerçekten patatesten yapılmadığına dair dedikodular vardı. Bizim ürün içeriğiyle ilgili bir sırrımız yok. Patates, yağ ve tuz kullanıyoruz. Bu dedikoduyla savaşmak için bunu müşterilerimize göstermeye karar verdik." diyor.
Della Savia, insanların tepkilerine göre bu makinayı dünya genelinde global bir kampanya yapmak için kullanmayı ümit ettiklerini de dile getiriyor.
6 aydır üzerinde çalışılan ve 150 tane Lay's paketini barındıran otomatın ilk prototipi 40.000$'a malolmuş. Aynı makinenin çoğaltılması ise 20.000 ile 30.000$ arası olması öngörülüyor.
"Alıntıdır"



Vichy'nin Yeni Sosyal Medya Ajansı

Dekatlon ve Vichy, sosyal medyada yeni projelere imza atmak için bir araya geldi.
Sosyal medya maratonunda pek çok marka ile çalışan Dekatlon Buzz, Vichy markasını da portföyüne dahil ederek koşmaya devam ediyor.



25 Eylül 2011 Pazar

Golden Drum Bu Sene De Dopdolu


Türkiye temsilciliğini Marketing Türkiye'nin üstlendiği 18. Uluslararası Golden Drum Yeni Avrupa Reklamcılık Festivali 5-8 Ekim tarihleri arasında Slovenya'nın Portoroz şehrinde yapılacak. Slovenya Reklamcılık Odası tarafından organize edilen festival, Avrupa'nın 37 ülkesine açık olacak. Dört gün sürecek festival 5 workshop, 4 panel, 30 konferans ve 50'den fazla konuşmacıya konuk olacak.
Golden Drum Festival Yetkili Yöneticisi Barbara Krajnc, festivale ilişkin yaptığı açıklamada; Bir başka Golden Drum daha harekete geçirildi ve yeni aşama için yeni Avrupa'dan yeni düşünceler için son hazırlıklar tamamlandı. En azılı duygular, yaratıcı düşünceler, yeni yaklaşımlar ve tüm bunların ardındaki farklı bakış açıları açığa çıkacak. En önemlisi de Golden Drum Festival'in mottosu olan 'şiddetli rekabet, iyi eğitim, çılgın partiler ve büyük değişimler' sürüyor.  ‘Yeni Avrupa Yeni Düşünceler' Yeni Avrupa'nın 18. Uluslararası Reklamcılık Festivali Golden Drum, ajanslara, reklamcılara, medyaya ve tüm diğer yaratıcı endüstrilere uzun dönemli değişiklikler getiriyor. Yeni Avrupa'nın en yaratıcı, cesur ve en iyi işlerini kutlayacak ve ödüllendireceğiz. Tüm bunlar festivalde en orijinal fikirlere dönüşecek. Ve festivaldeki rekabete yeni, taze ve özgün yaklaşımlar getireceğiz. Bu sene festivalde birçok kazanan olacak" diyor.
‘Yeni Avrupa'dan Yeni Düşünceler' sektörün zirvedeki profesyonelleri tarafından sunulacak
Alistair Beattie, DDB Group EMEA Stratejik Planlama Başkanı
Gianluca Carpiceci,  Coca-Cola Europe Grup Pazarlama Müdürü
Farid Chehab, Leo Burnett MENA Fahri Başkanı ve Danışma Heyeti Başkanı
Michael Conrad, Berlin School of Creative Leadership Worldwide Başkanı, Zürich
Micky Denehy, Founding Principal of EACA International School
Alexey Fadeyev, Depot WPF Yaratıcı Yönetmeni
Tony Granger, Global Chief Creative Officer, Y&R Global Yaratıcı Başkanı
Patrick Hanson-Lowe, Publicis Notorius London CEO'su
Steve Henry, Yaratıcı Danışman
Tony Hertz, Hertz:Radio Kurucusu ve Yöneticisi
Mark Husak, Millward Brown Europe Medya ve Dijital Kalkınma Yöneticisi
Arno Laeven, Sanoma Magazines International Strateji Yöneticisi
Krešimir Macan, Manjgura CEO'su ve Ortağı
Vesna Mardonovic, GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Medya Yöneticisi
Gustavo Martinez, McCann Worldgroup - Europe Başkanı
Désirée Maurd, Prime, Sweden Yaratıcı Yönetmeni ve Ortağı
Nicola Novellone, Leo Burnett Central and Eastern Europe CEO'su ve Başkanı
Milka Pogliani, McCann Worldgroup Italy Başkanı ve Yaratıcı Yönetmeni
Elliot Polak, Textappeal CEO'su ve Kurucusu
Karpat Polat, DDB&Co Istanbul Yaratıcı Yönetmeni ve Başkanı
Ulrich Proeschel, TBWA \ EUROPE İş Geliştirme Başkan Vekili
Patrick Rona, Tribal DDB EMEA Başkanı ve DDB Group EMEA Dijital Yönetmeni
Robin van Rozen, Sr. Director Marketing PIP, CEE, Philips Consumer Lifestyle Will Sansom, Yazar ve İletişim Danışmanı
Thomas Schmid, Friendly Fire Creative Services Yöneticisi ve Yaratıcı Yönetmen
Jon Williams, Grey EMEA Dijital Yöneticisi Ve daha birçok kişi...

JüriYaratıcılık sektörünün alanında uzman isimlerinden oluşan jüri tek taraflı ve çoklu iletişim kanalları kategorilerinde yarışan çalışmaları değerlendirecek. Tek taraflı iletişim kategorisini juri başkanı TBWA Almanya  Şef Yaratıcı Direktörü Stefan Schmidt olacak. Juri üyeleri ise, Bruketa & ZinicOM, Croatia kurucusu ve yaratıcı yönetmeni Davor Bruketa, Demner, Merlicek & Bergmann Avustralya yaratıcı yönetmeni Tolga Büyükdoğanay, Publicis Romania yaratıcı yönetmeni Razvan Capanescu, Futura DDB, Slovenya yaratıcı yönetmeni Zoran Gabrijan, Leo Burnett Warsaw, Polonya yaratıcı yönetmeni Pawel Heinze, McCann İspanya Genel Kreatif Direktörü Leandro Raposo, Ogilvy Group Macaristan & Ukrayna, Genel Yaratıcı Yönetmeni Will Rust, VCCP, Çek Cumhuriyeti Kreatif Direktörü Dejan Stajnberger, Mark BBDO Prag, Çek Cumhuriyeti Yaratıcı Yönetmeni Andrej Štuk ve Grey London, UK, inovasyon Şefi Jon Williams olacak.
Çoklu iletişim kanalı jurisine ise McCann Worldgroup Avrupa yaratıcı inovasyon şefi Matias Palm Jensen başkanlık edecek. Juri üyeleri ise, , Contrapunto BBDO İspanya yaratıcı yönetmeni Felix Del Valle, Draftfcb Bucharest, Romanya kreatif direktörü Claudiu Dobrita, Wiktor Leo Burnett Slovakya yaratıcı yönetmeni Peter Kacenka, TBWA Istanbul, Türkiye Yaratıcı Yönetmeni Volkan Karakaşoğlu, Leo Burnett Moskova yaratıcı yönetmeni Mikhail Kudashkin, Manjgura Hırvatistan ortağı ve yöneticisi Krešimir Macan, Prime İsveç yaratıcı yönetmeni Desiree Maurd, Publicis Group Slovenia yöneticisi Mitja Petrovic, EMEA, Tribal DDB Worldwide başkanı Patrick Rona ve Ogilvy CEE bölgesel kreatif direktörü Robin Weeks olacak.



Atiye Sakız Reklamında

Sakız markası First, yeni reklam kampanyası için genç şarkıcı Atiye ile işbirliği yaptı. İlk kez bir markanın reklam filmi için kamera karşısına geçen Atiye, oldukça heyecanlı olduğunu belirtti.
Marka yetkilileri, yaz boyunca ağızlardan düşmeyen 'Bu mudur?' şarkısı, özgün melodisi ve kısa zamanda dillere takılan sözleriyle gençlerin hayranlığını kazanan Atiye'yle yaptıkları anlaşmanın, büyük ilgi çekeceğini belirtti.




23 Eylül 2011 Cuma

Gerçek Başarı Hikayesi


TEB KOBİ Bankacılığı denince akla, TEB KOBİ Akademi, TEB KOBİ TV, KOBİ Lingo gibi sektöre öncülük eden, benzersiz hizmetleri gelir. TEB ve TBWA\ISTANBUL arasında geçen ilk toplantıda brief çok net ortaya konulmuştu: Tüm bu hizmetleri bir çatıda toplayacak, ancak advertorial tadı vermeyecek bir iletişim kurgusu.
Devam eden süreçte ise, yaratıcı çözümün, TEB KOBİ Bankacılığı'nın portföyünde keşfedilmeyi beklediği ortaya çıktı: Nam-ı diğer Yumurtacı İbrahim Bey. Kendisi, 1975'te babasından devralarak yumurtacılık işine girmiş. Uzun yıllar kendi halinde, ufak bir müesseseye sahip olmuş. Sonrası ise KOBİ bankacılığının sunduğu hizmetler ve TEB KOBİ danışmanının yönlendirmeleri sayesinde, ülkemize ayda 3 milyon dolar getirisi olan bir başarı hikâyesi. Bir başka deyişle, her iletişim uzmanın hayali olabilecek, abartısız, eklemesiz, daha fazla parlaklığa ihtiyaç duymayan bir başarı hikâyesi.
KOBİ'lere ilham olacak bu başarı hikâyesi, gerçek hikayeden ödün vermemek adına 3 farklı şehirde (Kırşehir, Kayseri, İstanbul) Alphan Eşeli'nin yönetmenliğinde gerçekleştirildi. Yumurtacı İbrahim Bey çekimler esnasında profesyonel oyunculara taş çıkararak yeni girişimlere de açık olduğunu gösterdi. Farklı yetenekleriyle, Türkiye'nin KOBİ'leri için her anlamda doğru bir örnek olduğunu bize bir kez daha kanıtladı.
KÜNYE:
Reklamveren: TEB
Reklam Ajansı: TBWA\ISTANBUL
Kreatif Grup Ajans Başkan Yardımcısı: İlkay Gürpınar
Creative Head: Evren Doğrar
Yaratıcı Ekip: Çağlar Bıyıkoğlu, Mustafa Gülsen
Marka Grubu Ajans Başkan Yardımcısı: Burcu Özdemir
Marka Direktörü: Aslı Ceren Aksak
Marka Süpervizörü: Arda Görgün
Marka Temsilcisi: Zeynep Kahvecioğlu
Stratejik Planlama Ajans Başkan Yardımcısı: Toygun Yılmazer
Stratejik Planlama: Maral Bezircioğlu
Ajans Prodüktörü: Ceyda Kayaçetin, Kaan Mestut
Prodüksiyon Şirketi: Böcek
Yönetmen: Alphan Eşeli
Post Prodüksiyon: İmaj
Müzik: Emre Irmak

"Alıntıdır"



Carslberg'den Değişik Bir Etkinlik

Carlsberg sinemaya giden çiftlere bir sürpriz hazırlamış. Fakat sonucu görmek için yeterince cesaretli olmanız gerekiyor. Sinema salonuna giren çift salonun komple iri yarı adamlarla dolu olduğunu görüyor. Salonun ortasında sadece iki kişilik yer var.
Belçika'da gerçekleştirilen etkinlikte pek çok çift sinema salonunu terk etmeyi düşünmüş ya da oturmakta tereddüt etmiş. Koltuklara oturanlarsa Carlsberg'in güzel sürpriziyle karşılaşıyor.
Carlsberg etkinliği markanın bu sene ki "That's call for a Carlsberg" (Tam Carlsberg'lik bir an) konsepti çerçevesinde hazırlanmış.



MediaCat Felis Ödülleri Sahiplerine Kavuştu

MediaCat tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Mediacat Felis Ödülleri töreni, 22 Eylül Perşembe günü Swissotel Bosphorus’ta, reklam ve medya dünyasının önde gelen isimlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
MediaCat dergisi tarafından düzenlenen MediaCat Felis Ödülleri’nin altıncısı, yılın en iyi medya planlama fikirlerini ve stratejilerini ödüllendirmek amacıyla 22 Eylül’de Swissotel’de gerçekleştirildi. Avea CEO’su Erkan Akdemir’in jüri başkanlığı görevini üstlendiği yarışmaya 33 kategoride toplam 685 başvuru yapıldı.
6 Eylül’de toplanarak yarışmaya yapılan başvuruları değerlendiren jüri üyeleri aşağıdaki isimlerden oluşuyor: Jüri Başkanı Erkan Akdemir (Avea CEO’su), Alkan Eraltan (Yıldız Holding Pazarlama Servisleri Genel Müdür Yardımcısı), Alpagut Çilingir (Fritolay Pazarlama Direktörü), Arzu Ünal (Y&R Ajans Başkanı), Aslı Günaydın (Unilever Medya Direktörü), Davut Ayvaz (Sniper Media Ajans Başkanı), Dilek Ergenekon (Tadım Gıda Chief Marketing Officer), Erem Demircan (Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı), Funda Şahin Tezay (Universal McCann Genel Müdür Yardımcısı), Hakan Kayaman (Teknosa Pazarlama Direktörü), Murat Göllü (Akbank Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı), Nuray Gündüz (Speed Medya Ajans Eş Başkanı), Oğuz Savaşan (Rabarba Ajans Başkanı), Oğuz Yavuz (OMD Ajans Başkanı), Sevil Cenanoğlu (Dumankaya İnşaat Kurumsal İletişim Müdürü), Ümit Sözbilici (Cereyan Medya/Medya ve Stratejik Planlama Direktörü), Erdal Kale (Turkuvaz Medya Reklam Pazarlama Genel Müdürü), Didem Ural Gücüm (Turkuvaz Reklam Görsel Medya Genel Müdürü), Aslı Akçınar (Reckitt Benckiser Medya Direktörü), Cevdet Kızılay (Publicis Yorum Kreatif Direktörü ve Genel Müdür Yardımcısı).
Avea, A Haber ve Sabah’ın ana sponsorlar arasında yer aldığı yarışmaya Tempo Medya “Yerel Medya” kategorisi, Medyanet “Digital Medya” kategorisi, Digiboard ise “Digital Signage” kategorisi sponsoru olarak destek veriyor. Cereyan, Maxus, MEC, MediaCom, Mediateamwork, Mindshare, OMD, Sniper Medya ve Universal McCann’in ise platform üyesi olarak bulunduğu MediaCat Felis Ödülleri’nin bu yılki sahipleri kategorilere göre aşağıdaki şekilde sıralanıyor:
Yılın Medya Ajansı Başarı Ödülü: Zenithmedia
Yılın Medya Ajansı Birincilik Ödülü: OMD
Yılın Medya Ajansı Büyük Ödülü: Mindshare
Büyük Ödül: Garanti Bankası İnternet Bankacılığını Kullanmayan Son İnsan Rabarba
Yılın Reklamvereni Başarı Ödülü: Garanti Bankası
Yılın Reklamvereni Birincilik Ödülü: Turkcell
Yılın Reklamvereni Büyük Ödülü: Vodafone
En İyi Televizyon Medya Kullanımı
Marshall Osmanlı Renkleri Koleksiyonu Muhteşem Yüzyıl Sponsorluğu Mediacom (Başarı)
OMO Öyle Bir Geçer Zaman ki Osman Projesi Mindshare (Başarı)
Coca-Cola Ürün Yerleştirme Universal McCann (Birinci)
En İyi Ürün Yerleştirme
Coca-Cola Ürün Yerleştirme Universal McCann (Başarı)
Arçelik Bir Kadın Bir Erkek Entegrasyon (Birinci)
En İyi Gazete Medya Kullanımı
Uludağ İçecek Şişede Durmayan Renk Time (Birinci)
En İyi Dergi Medya Kullanımı
Continental Hızdan ve Güvenlikten Vazgeçemeyenlere LOWEİstanbul (Birinci)
En İyi Sinema Medya Kullanımı
Vodafone Sinemanın Ayrıcalıklar Sunan Dünyası OMD-Team Red (Başarı)
TTNET TİVİBU ‘Altyazı Filmleri’ TBWA/İstanbul (Birinci)
En İyi Açıkhava / Out-of-Home Medya Kullanımı
Vodafone ‘Taksim’de Duvardan Konser’ OMD (Başarı)
GNCTRKCLL Sınav Stresi Atma Durakları Mindshare (Birinci)
En İyi Instore / Indoor Medya Kullanımı
‘Vodafone’da İnecek Var!’ OMD (Başarı)
Bonus Card Ad.d Box Cereyan Medya (Birinci)
En İyi Ambiant Medya Kullanımı
Doritos Late Night Kepek Youth Republic (Başarı)
DASK Deprem Geçecek Hayat Devam Edecek Zenithmedia (Başarı)
Avea Beleştepe TBWA/İstanbul
En İyi Digital Signage Medya Kullanımı
Felis 2011 Ödülleri jüri üyeleri, bu kategoride ödüle layık eser bulamamıştır.
En İyi Radyo Medya Kullanımı
Assist Saat 18:00 Speed Medya (Birinci)
En İyi Yeni Medya Kullanımı
‘Vodafone’da İnecek Var!’ OMD (Başarı)
Doritos Late Night Kepek Youth Republic (Birinci)
En İyi Çoklu Medya Kullanımı
Turkcell Daha Fazla Hayat Lansman Mindshare (Başarı)
‘Dikkat! Kızlar Üstüne Düşecek’ Redpill (Başarı)
Greepeace Seninki Kaç Santim V For Viral (Başarı)
Avea’lı Olmayanlara İyi Davranın TBWA/İstanbul (Birinci)
En İyi Doğrudan Pazarlama Kullanımı
Vodafone ‘Yazdım Roman Oldu – Can Tugay’ Youth Republic (Başarı)
Garanti İnternet Bankacılığını Kullanmayan Son İnsan Rabarba (Birinci)
En İyi Sponsorluk Kullanımı
Felis 2011 Ödülleri jüri üyeleri, bu kategoride ödüle layık eser bulamamıştır.
En İyi Özel Etkinlik (Event Marketing) ve Canlı Reklam Kullanımı
Turkcell Daha Fazla Tweet Rabarba (Başarı)
Türk Hava Yolları Türkler Uçuyor Rabarba (Başarı)
BES 100 Lira Ver 125 Lira Al Leo Burnett-İstanbul (Birinci)
En İyi Yerel Medya Kullanımı
Felis 2011 Ödülleri jüri üyeleri, bu kategoride ödüle layık eser bulamamıştır.
En İyi Tüketiciyle Bağ Kurma ‘Consumer Engagement’ Kullanımı
Marshall ‘Renklendir Hayatı’ Mediacom (Başarı)
Garanti İnternet Bankacılığını Kullanmayan Son İnsan Rabarba (Birinci)
En İyi Online Reklam Kullanımı
Turkcell Daha Fazla Hayat Rabarba (Birinci)
En İyi Sosyal Medya Kullanımı
Fritolay Reconnect Wanda Digital (Birinci)
En İyi Mobil Medya Kullanımı
Ruffles En Kestirme Wanda Digital (Başarı)
Vogue Türkiye 1. Yıl Kampanyası Rabarba (Başarı)
Gençlik (18 yaşına kadar)
Vodafone ‘Yazdım Roman Oldu-Can Tugay’ Youth Republic (Başarı)
Vodafone Freezone ile Özgürce Yaşa OMD (Birinci)
Genç Yetişkinler (18-34 yaş arası) 1
Felis 2011 Ödülleri jüri üyeleri, bu kategoride ödüle layık eser bulamamıştır.
Tüm Yetişkinler
Felis 2011 Ödülleri jüri üyeleri, bu kategoride ödüle layık eser bulamamıştır.
Erkekler
Felis 2011 Ödülleri jüri üyeleri, bu kategoride ödüle layık eser bulamamıştır.
Kadınlar
Felis 2011 Ödülleri jüri üyeleri, bu kategoride ödüle layık eser bulamamıştır.
Özel Hedef Kitleler (Emekliler, Öğretmenler, Üst Gelir Grubu vb. Niş Segmentler)
Vodafone Kırmızı Esnaf’larımızla Kol Kola OMD (Başarı)
Vodafone Turistik bir Medya Hikayesi OMD (Birinci)
Ticari İletişim (Business-to-Business)
Felis 2011 Ödülleri jüri üyeleri, bu kategoride ödüle layık eser bulamamıştır.
Kamu Yararı (kâr amacı taşımayan dernekler, yardım kuruluşları, bağış kampanyaları gibi)
DASK Zenithmedia (Başarı)
Greenpeace Seninki Kaç Santim V For Viral (Birinci)
FMCG
OMO Öyle bir Geçer Zaman ki Osman Projesi Mindshare (Birinci)
Gıda ve İçecek
Coca-Cola Ürün Yerleştirme Universal McCann (Başarı)
Bir Dizi Doritos’a Aşık! OMD (Birinci)
Otomotiv
Renault Meganeomani Roadshow directComm (Birinci)
Finans
BES 100 Lira Ver 125 Lira Al Leo Burnett-İstanbul (Başarı)
Garanti İnternet Bankacılığını Kullanmayan Son İnsan Rabarba (Birinci)
İletişim-Telekom
Tukcell Daha Fazla Hayat Lansman Mindshare (Başarı)
Vodafone Freezone ile Özgürce Yaşa OMD (Başarı)
Avea Beleştepe TBWA/İstanbul (Birinci)
"Alıntıdır"



Hürriyet Yazarları Reklamda

Enis Berberoğlu, Sedat Ergin, Ahmet Hakan ve Ertuğrul Özkök Hürriyet'in yeni reklam filminde bir araya geldi.
Yeni yayınlanmaya başlayan reklam, bu dört önemli yazarın konulara farklı bakış açıları olduğuna klasik bomba kurgusuyla vurgu yapıyor. Bu reklam filmiyle Berberoğlu, Ergin, Hakan ve Özkök'ün Hürriyet Gazetesi Pazar ekinde yeni başlayacakları İşte 4Yüz adı verilen reklam filmi, 4 büyük yazarın Hürriyet'in Pazar ekinde aynı konuyu farklı bakış açılarıyla yazmaya başladığını duyuruyor.



Master Card Konkuru Sonuçlandı

Mastercard’ın, Türkiye’de pazarlama iletişimi hizmeti alacağı iş ortağını seçmek üzere reklam ajansları arasında yapmış olduğu konkur neticelendi. Mastercard konkurunu Big-Birleşik İletişim Grubu kazandı.
Big’in hizmet verdiği markalar arasında Autopia, A&T Bank, DYO, Garanti Koza, Habertürk, Hyundai, İpragaz, Kasmir Halı, Makine Tanıtım Grubu, Marmara Birlik, Mastercard, Mesa, Microsoft, Milka, Nazar, Pınar Su, Power FM, RedBull, Western Union, Zorlu Enerji, 11880 bulunuyor.



Eurobest Başvuru Süresi Uzatıldı


Avrupa'nın en yaratıcı reklamlarının seçildiği Eurobest'in başvuru süresi uzatıldı. Yarışmaya 7 Ekim'e kadar başvuru yapılabiliyor.
18, 29 ve 30 Kasım'da 3 gün sürecek olan etkinlik Lizbon'un kalbinde yer alan ikonik Sao Jorge Sinema salonunda gerçekleşecek. Eurobest Ödül töreni ve After Party, 30 Kasım gecesi tarihi Sao Luiz Tiyatrosu'nda yapılacak.



22 Eylül 2011 Perşembe

1 Milyon Çocuk Burada!

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen çocuk ve gençlik portalı Tipeez, 1.000.000’a ulaşan üye sayısıyla dev bir aile. Birbirinden farklı reklam seçenekleri sunan portal, yalnızca çocukların değil, çocuklara ulaşmak isteyen, sektörün önde gelen markalarının da tercihi.

Hedef kitlenizle buluşmak, onlarla markanız arasında duygusal bir bağ oluşturmak istiyorsanız, Tipeez.com’da bundan daha fazlasını bulabileceğinizi söyleyebiliriz. İki yıldan kısa bir sürede 1.000.000 üyeye ulaşan portal, geniş üye kitlesiyle pazar araştırmaları ve focus grup çalışmaları için de markanız için en uygun ortamı sağlıyor. Ayrıca hedef kitlenizle doğrudan iletişim kurma ve ürününüz hakkında birinci ağızdan anında geri bildirim alma gibi pek çok imkanı da aynı anda sunuyor. Tipeez’de “banner” ve “page skin” gibi standart online reklam seçeneklerinin dışında, “online” ve “offline”ı birleştiren, interaktif ve yaratıcı pek çok alternatifle yer almak da mümkün.

1 Milyon çocuk ve sektörün önde gelen markaları  her gün Tipeez’de buluşuyor! Siz de daha fazla zaman kaybetmeden bu renkli dünyayı keşfetmek için tıklayın!


Bir bumads advertorial içeriğidir.





Avea GIA Sahiplerini Buldu


En iyi interaktif pazarlama fikirlerinin ödüllendirildiği Türkiye'nin ilk ve tek interaktif pazarlama yarışması Avea Grand Interactive Awards'da ödül kazananlar belli oldu. 10 kategoride yarışan projelerin değerlendirme sonuçları, İnteraktif Pazarlama Zirvesi kapsamında bu akşam düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Buna göre kazanan işler şöyle sıralandı:
En iyi banner uygulamasıRenault NBA çalışması - 41-29
En iyi display uygulamasıFord Focus lansman - On Target
En iyi video reklam kampanyasıTT Fiber Dijital Planlama kampanyası - Bona Digital

En iyi arama motoru kampanyasıTatil Sepeti - ROILAB
En iyi sosyal medya kampanyasıNesfit- Project House
En iyi sosyal medya mecra uygulaması
Garanti Mayormatik - 41-29

En iyi mobil pazarlama kampanyasıMonopoly çılgınlığı - Pharos
En iyi mobil reklam kampanyasıInnecean WW Turkey Hyundai Elentra lansman - Aerodeon
En iyi aplikasyon uygulamasıING Mobile - POZITRON
En iyi interaktif kampanya ödülü (Avea Özel Ödülü)Bu sene o sene - C-Section



Felis Ödülleri Sahiplerini Buluyor


En iyi yaratıcı fikirlerin ve stratejilerin ödüllendirildiği ve bu yıl altıncısı düzenlenen MediaCat Felis Ödülleri, bu akşam Swissotel'de yapılacak törenle sahiplerini bulacak. Sunuculuğunu Toprak Sergen ve A Haber spikeri Gülay Özdem’in üstlendiği ödül töreninin ana sponsorluğunu Avea, A Haber ve Sabah Gazetesi üstlendi.
Twitter’dan da eş zamanlı takip edilebilecek ödül gecesinde #felis2011 hashtag’ini kullanılarak geceyle ilgili görüşlerinizi Twitter’da paylaşabilir ve Felis gecesiyle ilgili gelişmeleri takip edebilirsiniz.
Felis sponsorlarının ödül töreni boyunca katılımcılara sürpriz etkinlikleri ve hediyeleri olacak.

Felis ana sponsoru Avea’nın katılımcılara hediyeleri var. Ödül gecesinde Swiss Otel fuayesindeki Avea Standı’nda Foursquare check-in’i yaparak tweet atan misafirler Avea’dan i-Phone kazanma şansı yakalayacak. Gece sonunda Avea’dan ödül kazanan katılımcılar açıklanacak.
Felis ana sponsorlarından A Haber ise konuklara haber sunuculuğu deneyimi yaşama imkânı verecek.

A Haber Felis Ödül Töreni Fuayesinde bir haber stüdyosu kuracak. Bu stüdyoda katılımcılar ve misafirler haber sunuculuğu deneyimi yaşayabilecekler. Kendilerine verilen esprili bir haberi okuyacak olan katılımcıların sunuculuk görüntüleri tören salonunda katılımcılarla paylaşılacak.



Monster'a Yeni Ajans

Online işe alım çözümleri şirketi Monster’ın Türkiye ofisi iletişim çalışmalarını bundan böyle Marjinal Porter Novelli ile yürütecek.
Monster’ın belirlediği yeni strateji kapsamında, şirketin faaliyet gösterdiği Güney Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki operasyonlar Monster Türkiye ofisi tarafından yürütülecek. Marjinal Porter Novelli, sunduğu 360 derece iletişim çözümleriyle Monster’a destek olacak.



THY'den Büyük Jest

Türk Hava Yolları (THY), resmi sponsoru olduğu İngiliz ekibi Manchester United'ın kalecisi Edwin van der Sar'ın futbolu bırakacağı haberi üzerine kırmızı beyazlı ekibin efsanevi kalecileri için bir reklam filmi çekti. Bu jest Manchester'ın file bekçilerinin hoşuna gitmişe benziyor.



20 Eylül 2011 Salı

Mentos Rainbow


Mentos Rainbow'un yeni reklam filmi Mentos Rainbow: Örümcek ekranlarda yerini aldı. Genç bir çiftin oturma odasında karşılarına çıkan minik bir örümceğin tahmin edilemeyen güç gösterisinin konu edildiği reklam filmi, çiftin yaşadığı beklenmedik durumu esprili bir şekilde anlatırken; "Sırada ne var? Bilmende fayda var..." sloganıyla her bir aromanın temsil ettiği renklerle tasarlanan ambalajına ve sıradaki şeker konusunda sürprize yer bırakmayan konseptine gönderme yapılıyor.
Mentos Rainbow Reklam Kampanyası
Reklamveren: Perfetti Van Melle Türkiye - Mentos
Reklamveren Temsilcisi: Perfetti Van Melle Türkiye, Pazarlama Müdürü -  Serkan Ergün Mentos Marka Müdür Yardımcısı - Melike Yıldırım
Reklam Ajansı: BBH
Yaratıcı Yönetmen ve CreativeBBH London Team
Çekim Yeri: Black Island Stüdyoları - Londra
Prodüksiyon: Stink Medya Ajansı: Media Republic
Medya Planlama: Günay Aranoğlu, Erkin Çoker

"Alıntıdır"



Golden Drum Geliyor!


Türkiye temsilciliğini Marketing Türkiye'nin üstlendiği 18. Uluslararası Golden Drum Yeni Avrupa Reklamcılık Festivali 5-8 Ekim tarihleri arasında Slovenya'nın Portoroz şehrinde yapılacak. Slovenya Reklamcılık Odası tarafından organize edilen festival, Avrupa'nın 37 ülkesine açık olacak. Dört gün sürecek festival 5 workshop, 4 panel, 30 konferans ve 50'den fazla konuşmacıya konuk olacak.
Golden Drum Festival Yetkili Yöneticisi Barbara Krajnc, festivale ilişkin yaptığı açıklamada; Bir başka Golden Drum daha harekete geçirildi ve yeni aşama için yeni Avrupa'dan yeni düşünceler için son hazırlıklar tamamlandı. En azılı duygular, yaratıcı düşünceler, yeni yaklaşımlar ve tüm bunların ardındaki farklı bakış açıları açığa çıkacak. En önemlisi de Golden Drum Festival'in mottosu olan 'şiddetli rekabet, iyi eğitim, çılgın partiler ve büyük değişimler' sürüyor.  ‘Yeni Avrupa Yeni Düşünceler' Yeni Avrupa'nın 18. Uluslararası Reklamcılık Festivali Golden Drum, ajanslara, reklamcılara, medyaya ve tüm diğer yaratıcı endüstrilere uzun dönemli değişiklikler getiriyor. Yeni Avrupa'nın en yaratıcı, cesur ve en iyi işlerini kutlayacak ve ödüllendireceğiz. Tüm bunlar festivalde en orijinal fikirlere dönüşecek. Ve festivaldeki rekabete yeni, taze ve özgün yaklaşımlar getireceğiz. Bu sene festivalde birçok kazanan olacak" diyor.
‘Yeni Avrupa'dan Yeni Düşünceler' sektörün zirvedeki profesyonelleri tarafından sunulacak
Alistair Beattie, DDB Group EMEA Stratejik Planlama Başkanı
Gianluca Carpiceci,  Coca-Cola Europe Grup Pazarlama Müdürü
Farid Chehab, Leo Burnett MENA Fahri Başkanı ve Danışma Heyeti Başkanı
Michael Conrad, Berlin School of Creative Leadership Worldwide Başkanı, Zürich
Micky Denehy, Founding Principal of EACA International School
Alexey Fadeyev, Depot WPF Yaratıcı Yönetmeni
Tony Granger, Global Chief Creative Officer, Y&R Global Yaratıcı Başkanı
Patrick Hanson-Lowe, Publicis Notorius London CEO'su
Steve Henry, Yaratıcı Danışman
Tony Hertz, Hertz:Radio Kurucusu ve Yöneticisi
Mark Husak, Millward Brown Europe Medya ve Dijital Kalkınma Yöneticisi
Arno Laeven, Sanoma Magazines International Strateji Yöneticisi
Krešimir Macan, Manjgura CEO'su ve Ortağı
Vesna Mardonovic, GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Medya Yöneticisi
Gustavo Martinez, McCann Worldgroup - Europe Başkanı
Désirée Maurd, Prime, Sweden Yaratıcı Yönetmeni ve Ortağı
Nicola Novellone, Leo Burnett Central and Eastern Europe CEO'su ve Başkanı
Milka Pogliani, McCann Worldgroup Italy Başkanı ve Yaratıcı Yönetmeni
Elliot Polak, Textappeal CEO'su ve Kurucusu
Karpat Polat, DDB&Co Istanbul Yaratıcı Yönetmeni ve Başkanı
Ulrich Proeschel, TBWA \ EUROPE İş Geliştirme Başkan Vekili
Patrick Rona, Tribal DDB EMEA Başkanı ve DDB Group EMEA Dijital Yönetmeni
Robin van Rozen, Sr. Director Marketing PIP, CEE, Philips Consumer Lifestyle Will Sansom, Yazar ve İletişim Danışmanı
Thomas Schmid, Friendly Fire Creative Services Yöneticisi ve Yaratıcı Yönetmen
Jon Williams, Grey EMEA Dijital Yöneticisi Ve daha birçok kişi...

JüriYaratıcılık sektörünün alanında uzman isimlerinden oluşan jüri tek taraflı ve çoklu iletişim kanalları kategorilerinde yarışan çalışmaları değerlendirecek. Tek taraflı iletişim kategorisini juri başkanı TBWA Almanya  Şef Yaratıcı Direktörü Stefan Schmidt olacak. Juri üyeleri ise, Bruketa & ZinicOM, Croatia kurucusu ve yaratıcı yönetmeni Davor Bruketa, Demner, Merlicek & Bergmann Avustralya yaratıcı yönetmeni Tolga Büyükdoğanay, Publicis Romania yaratıcı yönetmeni Razvan Capanescu, Futura DDB, Slovenya yaratıcı yönetmeni Zoran Gabrijan, Leo Burnett Warsaw, Polonya yaratıcı yönetmeni Pawel Heinze, McCann İspanya Genel Kreatif Direktörü Leandro Raposo, Ogilvy Group Macaristan & Ukrayna, Genel Yaratıcı Yönetmeni Will Rust, VCCP, Çek Cumhuriyeti Kreatif Direktörü Dejan Stajnberger, Mark BBDO Prag, Çek Cumhuriyeti Yaratıcı Yönetmeni Andrej Štuk ve Grey London, UK, inovasyon Şefi Jon Williams olacak.
Çoklu iletişim kanalı jurisine ise McCann Worldgroup Avrupa yaratıcı inovasyon şefi Matias Palm Jensen başkanlık edecek. Juri üyeleri ise, , Contrapunto BBDO İspanya yaratıcı yönetmeni Felix Del Valle, Draftfcb Bucharest, Romanya kreatif direktörü Claudiu Dobrita, Wiktor Leo Burnett Slovakya yaratıcı yönetmeni Peter Kacenka, TBWA Istanbul, Türkiye Yaratıcı Yönetmeni Volkan Karakaşoğlu, Leo Burnett Moskova yaratıcı yönetmeni Mikhail Kudashkin, Manjgura Hırvatistan ortağı ve yöneticisi Krešimir Macan, Prime İsveç yaratıcı yönetmeni Desiree Maurd, Publicis Group Slovenia yöneticisi Mitja Petrovic, EMEA, Tribal DDB Worldwide başkanı Patrick Rona ve Ogilvy CEE bölgesel kreatif direktörü Robin Weeks olacak.
"Alıntıdır"



Coca Cola Reklamı'nın Perde Arkası


Wieden+Kennedy Amsterdam son Coca Cola Mutluluk videosunu yayınladı. 6 dakika uzunluğundaki reklam müzikal çizgi film formunda.
Reklamda, insanlar Coca Cola'nın içecek otomatının içine davet ediliyor ve Pete'le birlikte bir geziye çıkıyor.
Eric Quennoy ve Mark Bernath'in yaratıcı direktörlüğünü yaptıkları reklam filminin yönetmeni Matthew Jerret, yapımcı firması ise Psyop.
Reklam ilk olarak Coca Cola'nın Facebook ve Youtube sayfasında yayınlandı.
Yaratıcı direktör Mark Bernath "Coca Cola gizli formülünün tamamını saklı tutmak istemiyor. Konu nasıl mutlu olucağına gelince firma tüm sırlarını açığa dökmek konusunda çok istekli" dedi ve ekledi:
"Biz Muhteşem Mutluluk reklamını müzikal kutlama havasında yarattık ve insanlar umarız videoyu izlerken iyi hissederler."
"Alıntıdır"



Markafoni'nin Yeni Reklamı

Markafoni’nin reklam filminde Hale Caneroğlu ve Eda Taşpınar yer aldı. Stil sahibi iki ünlü, “markafonik aşk” temalı reklam filminde iki yakın arkadaşı canlandırıyor.
markafoni için kamera karşısına geçen Hale Caneroğlu da şu açıklamayı yaptı: “Bir alışveriş sitesinin reklam filmi için rol teklifi aldığımı duyduğumda “Lütfen markafoni olsun!” dedim. Çünkü markafoni, yaşam tarzıma, moda ve alışveriş tutkuma en güzel ve en eğlenceli şekilde cevap veriyor. Ayrıca çekimlerde de çok eğlendim. Mini sit-com tadında bir çekim oldu. Eda’yla tanışmak ve çalışmak da çok keyifliydi. Alışveriş benim için bir ritüel gibidir. Tadını çıkara çıkara, emin olduğumda, mutlu ve heyecanlı bir ruh haliyle yapmayı arzu ettiğim, bana özel bir aktivite. Bu ihtiyacıma ve tutkuma mükemmel bir şekilde karşılık veren markafoni markasıyla yollarımızın keşismesinden çok mutluyum. Artık bu tutkumu milyonlarla paylaşıyor olacağım.”
Konuyla ilgili olarak, Eda Taşpınar ise şunları söyledi: “Filmin senaryosunu ilk gördüğümde çok eğleneceğimiz bir çekim süreci olacağını tahmin etmiştim ve tam tahmin ettiğim gibi oldu! Aşk temalı harika bir film ortaya çıktı. Başta filmdeki rol arkadaşım Hale’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”
"Alıntıdır"



19 Eylül 2011 Pazartesi

The Johhny Cash Project

The Johhny Cash Project, Johhny Cash'in son stüdyo kaydı "Ain't No Grave" adlı parçasının klibini yaratmak için hayranlarından, rastgele verilen 3 adet frame ile istedikleri tarzda boyamaları istenen çok yaratıcı ve bir o kadar da başarılı bir çalışma olmuş. Seyirciler yerine katılımcılar mantığıyla çalışan bu site bir hayli ilgi çekeceğe benziyor.

Dikkat Dağıtan Reklamlara Yasak!

Karayolunda görmeye alışık olduğumu reklamları artık göremeyeceğiz. Hükümetin yeni aldığı karar ile zaten yurtdışında şu anda uygulanmakta olan yasak Türkiye karayolunda da yürürlüğe giriyor. Bu yasağa göre bundan sonra yol kenarlarında görmeye alışkın olduğumuz büyük reklam panolarına rastlamayacağız. Sürücülerin dikkatini dağıttığı gerekçesiyle getirilen yasağın trafik kazalarını düşüreceği öngörülüyor.

Tifiti'ye Tofita Yok!

Bir gencin ortama büyük bir gazla girmesinin ardından onu bozan arkadaşlarını 'Tifiti' ilan etmelerini izliyoruz Tofita'nın yeni reklamında. Kim bilir bu slogan ileride dillerimize dolanabilir. Bu ilginç reklamın yaratıcı ajansı Güzel Sanatlar Saatchi & Saatchi.

Geçen Haftanın En Çok Tıklanan Viralleri

Geçtiğimiz haftanın en çok izlenen viral kampanyalarında yine komedi unsuru dikkat çekiyor. Jenifer Lopez'in yer aldığı video hala en çok izlenen viral kampanyalar listesinde bir numara. Geçtiğimiz haftaya göre büyük değişiklikler görmediğimiz listeden Lady Gaga'nın yer aldığı Google reklamının düşmesi dikkat çekiyor.
1. Jenifer Lopez kimliğini unutursa bina girişinde sorun yaşamayacağını düşünürsünüz. Peki, onu tanımamakta ısrarlı bir güvenlik görevlisiyle karşı karşıya kalırsa ne olur? Geçtiğimiz hafta McCann Erickson New York'un hazırladığı bu viral kampanya 2 milyonun üzerinde izlenmiş.

2. Kia için hazırlanan viral video fantastik bir ortamda geçiyor. David & Goliath'ın hazırladığı reklam geçtiğimiz hafta en çok izlenen 2. video olmuş.

3. The Viral Factory'nin hazırladığı viral kampanyada farklı danslarla son 100 yılın moda tarihinde kısa bir gezi yapıyoruz. Bu viral kampanya geçen haftaya göre izlenme oranını artırdı ve listede 4. sıradan 3'e yükseldi.
.
4. Evian'ın sevimli bebekleri kay kay yaparken gösterdiği ve genç olma vurgusunu yaptığı viral kampanya uzun süredir haftanın en çok izlenen viral kampanyaları listesinde yer almaya devam ediyor.

5. Ogilvy Brezilya'nın Burger King için hazırladığı bu viral kampanya yemekle insanın arasındaki romantik ilişkiye muzip bir şekilde dikkat çekiyor.

6. Justin Bieber ürünlerinin amacı dışında kullanıldığı bu reklam absürdlüğü ile hala ilgi çekiyor.

7. Wieden & Kennedy tarafından Levi's için yaratılan reklamda, gençlik ve özgürlük isteği arasındaki bağlantı şiirsel bir anlatımla aktarılıyor.

8.Wieden & Kennedy'nin Heineken için hazırladığı videoda uzun bıyıklı birini görüyoruz. Bu bıyık pek çok yerde sakil dursa da sık rastlanmayan yerlerde mükemmel görünebiliyor.

9. California Universal Stüdyoları'nda beş günde çekilen bu viral kampanyayı Ben Conrad yönetmiş.Viral kampanyada efsanevi Hollywood filmlerinin setini görebiliyoruz.

10. Sony Playstation için hazırlanan bu video hem oyunların yeni özelliklerini hem de Sony çalışanının hevesini komik bir üslupla gözler önüne seriyor.

18 Eylül 2011 Pazar

Logorama

Logolar artık hayatımızın her anında... Her türlü markanın logosuna her adımımızda rastlayabiliyoruz kısaca. İşte Logolara dair ilginç bir çalışma, kısa film tadında.

Çığlıkları Duyuyor Musunuz ?

TEMA'nın hazırlattığı basılı yayın çalışması gerçekten çok ilgi çekici ve vurucu duruyor. "Ağlayan Ağaç" başlıklı çalışmada yanan ağaçların sessiz çığlıkları konu edilmiş. TEMA için bu güzel çalışmayı ortaya çıkaran ajans ise McCann Erickson İstanbul.

Mükemmellik Ödülü

Gri Creative, Melodi Çikolataları için hazırlattığı http://www.melodi.com.tr/tr-TR/anasayfa.aspx adresi ile Webaward 2011'de "Mükemmellik Ödülü"nün de sahibi oldu. Şekerlemelerin özenli duruşlarının siteye kattığı hava ile birinciliği göğüsleyen Melodi Çikolataları, Gri Creative'den oldukça memnun görünüyor.

Çocuk İstismarına Son!

Wenice Çocuk Giyim'in yeni reklamlarında ilginç bir slogan ile karşı kaşıyayız; "Çocuk istismarına son!". Anne ve babaların çocukları için ödedikleri kıyafet paralarının fazla olduğunu ve kendi markalarının ucuzluğunu bu yolla duyurmayı seçen Wenice, çok tepki alacağa benziyor.

15 Eylül 2011 Perşembe

Türkiye'nin İlk Sony Tableti Senin Olsun!

İlk tabletini piyasaya sürmeye hazırlanan Sony; çok geniş uygulama yelpazesine ve PlayStation® sertifikasına sahip olan bu ürünüyle çok konuşulacağa benziyor. Tableti Türkiye’de 1 Ekim’de satışa sunacak olan Sony, “İlk Sony Tablet Kimin?” yarışmasıyla çıkış tarihinden önce tablet tutkunlarına bu muhteşem tabletin sahibi olma şansı veriyor!

http://www.facebook.com/SonyTR adresindeki Sony Türkiye Facebook hayran sayfasında gerçekleşen yarışmada, en çok soruyu en kısa sürede bilenler kazanıyor. 3 hafta sürecek yarışmada her hafta 1 Sony Tablet hediye ediliyor. Bilgili ve hızlı 3 yarışmacı bu teknoloji harikası cihaza Türkiye’de herkesten önce sahip olma şansı yakalıyor. Türkiye’de Sony Tablet S’e sahip olan ilk kişi olmak için tek yapmanız gereken; linke tıklamak ve en hızlı şekilde soruları cevaplamak.


Bir bumads advertorial içeriğidir.


Rugby Nasıl Mı Başladı ?

Guinness Rugby bize epik bir hikaye gösteriyor. Tarihi bir alıntı gibi duran çekimler gerçekten epik bir etkiye sahip. Kim bilir belki de Rugby sporunun başlangıcı bu mantığa dayalıdır.

40 Yıl

Greenpeace'in 40. yılına ithafen hazırlanan reklam filmi çok büyük etki yaratacak gibi. Bir telefon ile yıkılan iş adamlarından oluşan görüntüleri izlediğimiz videonun son karesinde "Zaferin 40. yılı" sloganıyla karşılaşıyoruz.

Mavi Yine Kıvanç'la

Mavi’nin, 2011 Sonbahar-Kış sezonu reklam filmi, Mavi Genel Müdürü Cüneyt Yavuz ve filmde rol alan Kıvanç Tatlıtuğ’un katıldığı bir basın toplantısıyla tanıtıldı. “Mavi Amerikalı” konulu reklam filmi, Mavi’nin premium jean koleksiyonu “Mavi Amerika”ya odaklanıyor. Önceki iki reklam filminde “Vay vay vay” sloganını kullanan Mavi, bu kez “Çok sev.” diyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mavi Genel Müdürü Cüneyt Yavuz, üçüncü kez Kıvanç Tatlıtuğ’la çalışıyor olmaktan duydukları mutluluğu belirterek, “Yeni kampanyada, başrolü Kıvanç ile birlikte jean koleksiyonumuzun en özel grubu olan “Mavi Amerika” paylaşıyor. Her iki başrol oyuncusu da son derece şık, seksi ve “özel”. Bu ikiliye Ali Taran’ın senaryosu ve Mavi kızı olarak Guisela Rhein eklenince yine iddialı bir reklam filmi ortaya çıktı. Yeni filmimizle, ‘jean’in uzmanı Mavi’dir’ demeye devam ediyoruz. Hedefimiz, 2011’de Türkiye’de 3 milyon jean’e ulaşmak. Mavi’nin globaldeki başarısını hepiniz biliyorsunuz. 20 yılda -evet bu sene 20. yılımızı kutluyoruz- 40 milyon kişiye jean giydirdik. 50 ülkede 4.000’in üzerinde satış noktası ve 270 Mavi Shop’ta müşterilerimizle buluşuyoruz. Globaldeki başarılarımızla Türkiye’nin gururu olmayı sürdürüyoruz. Mavi Amerika Koleksiyonu, Mavi’nin global yolculuğunda önemli bir yere sahip. İlk olarak Amerika’da sunulan ve modanın öncüleri tarafından büyük beğeniyle karşılanan premium jean’ler, Türkiye’de “Mavi Amerika” adıyla zengin bir koleksiyona dönüştü. Terzi işi özenle harmanlanan özel kumaşı, mavi rengin üzerindeki beyaz ve kırmızı detayları, mücevher gibi dikkat çeken aksesuvarlarıyla, Mavi’nin premium jean’lerine verdiğimiz isim Mavi Amerika... Özellikle son yıllarda müşterimizin büyük ilgisini kazandı. Satışlarımızın içindeki payının %30’a ulaşması nedeniyle de güzel bir reklam kampanyasını hak etti. Bu film, Mavi’nin bir moda markası olma yolunda vardığı noktayı gösteriyor. Bu film özünde Mavi Amerika koleksiyonunu tanıtan ama bunu son derece iştah uyandırıcı bir tatta yapan bir film. Jean’in temelinde özgürlük ve asilik var. Mavi Amerika koleksiyonu ise bu özelliklere “şık”lığı ekliyor. Jean Pantolonu, gömleği, ceketi bir arada giyersiniz, baştan aşağı jean’e bürünüp çok da şık gözükürsünüz. Hatta önemli bir davette de kendinizi iyi hissedersiniz.” dedi.
Reklam filminde rol alan Kıvanç Tatlıtuğ ise “Mavi’yle çalışmayı ne kadar çok sevdiğimi hep söylüyorum. Ortaya çıkan işler de aynı ölçüde keyifli oluyor" dedi. Tatlıtuğ, sözlerini, reklam filmindeki espriye gönderme yaparak “Umarım filmi siz de ‘çok sev’ersiniz.” diyerek tamamladı.
Mavi, yeni reklam filmini, Facebook üzerinden düzenlenecek özel bir gala ile Mavi hayranlarıyla buluşturacak. Mavi’nin 350.000’i aşkın Facebook takipçisi, 16 Eylül günü reklam filmini izleme şansına erişecek ve 3 kişi Kıvanç Tatlıtuğ imzalı tişört kazanacak. 14-16 Eylül tarihleri arasında online LCV verenler, reklam filminin teaser videolarını da izleyebilecek. Mavi’nin facebook sayfasından isimlerine özel davetiyelerini alan kullanıcılar, 16 Eylül’deki galaya dek pek çok özel fotoğraf görme ve sürpriz hediyeler kazanma fırsatı elde edecek. Guisela Rhein’ın özel video mesajı da, bu heyecanlı süreçte Mavi severleri bekliyor olacak.
Ali Taran’ın imzasını taşıyan filmde, Kıvanç Tatlıtuğ’a bir önceki reklam filminde de yer alan Brezilyalı model Guisela Rhein eşlik etti. Cemal Alpan tarafından yönetilen filmin görüntü yönetmenliğini Simon Coull yaptı. Stil editörlüğünü dünyaca ünlü markalarla çalışan Carlo Alberto Pregnolato’nun üstlendiği film, 19 Eylül’de gösterime girecek.
Künye:
Marka: Mavi
Reklam Kampanyası: Mavi Amerikalı
Reklam Ajansı: Ali Taran
Reklamın Yıldızı: Kıvanç Tatlıtuğ
Rol Arkadaşı: Guisela Rhein
Yönetmen: Cemal Alpan
Görüntü Yönetmeni: Simon Coull
Stil Editörü: Carlo Alberto Pregnolato
Mekan: Sapphire
Müzik: Jingle House – Ömer Ahunbay

"Alıntıdır"


Herkes İçin Bir Toyota

Toyota'nın yeni reklamında yarattığı 18 insandan oluşan yaratık herkes için bir Prius olduğunu yaratıcı ve masalsı bir şekilde vurguluyor. Saatchi&Saatchi'nin elinden çıkan reklam, Toyota'ya oldukça başarılı bir konumlandırma getirmiş.



14 Eylül 2011 Çarşamba

THY Reklam Müdürü'ne Ödül

THY'nin bu sene yaptığı reklam harcamalarından ve ortaya çıkan başarılı işlerden bahsetmiştim önceki yazılarımda. Bu reklamların meyvesini toplayan THY'ye bir meyve daha geldi. THY Reklam Müdürü Serdar Ekrem Şirin'e "Media&Marketing" dergisinin "Uluslararası Pazarlamacı" ödülü geldi. Böylelikle THY başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Bi' Büyük Türkiye

Yeni Rakı için yeni bir kısa film çekildi. Wunderman 2 buçuk dakikalık bir kısa filmde Yeni Rakı'nın reklamını yapıyor.

Heineken Şampiyonlar Ligi Gibi

Heineken Şampiyonlar Ligi'nin başlamasının yaklaşmasıyla yıldızlarla reklam anlaşmalarına başladı. Heineken'in yeni reklam kampanyasında Seedortf, van Nistelroy, Buffon, Adler ve Vieria yer alıyor. Reklam kampanyasının ilk ayağı olarak çekilen reklam filmi gerçekten ilgi çekici. Son zamanlarda gündemimizde yer almaya başlayan kendin yönet reklam filmlerin bir örneği olmuş.

Opet ve Shell Arasında Reklam Krizi

OPET, kampanyasının hedef alındığını ileri sürerek Shell’in reklamlarını durdurdu. Şirket, internet ve radyoda yayınlanan Shell reklamlarında, ‘dıt’ sesi olan yerde ‘Opet’ sözünün geçtiğini ifade ederek, yayına tedbir kararı aldırdı.
Enerji piyasasının iki dev şirketi OPET ile Shell arasındaki kampanya rekabeti mahkemeye taşındı. OPET, reklam kampanyasını radyo ve internet reklamlarıyla baltalamaya çalışan Shell & Turcas Petrol A.Ş.’ye dava açtı ve yayınlanan 2 reklam filmini durdurdu. Dava dilekçesindeki ifadelere göre olay şöyle gelişti:
TV’de yayınlanacaktı
“OPET, kendisinden benzin alma koşuluğuyla araçların akaryakıt sistemi arızalarıyla ilgili bir ‘Yakıt Güvence Kartı’ kampanyası başlattı. Bu kampanya çok başarılı oldu ve OPET pazar payını artırıp Türkiye sıralamasında 2’nciliğe yükseldi. Böylece OPET, 7 yıldır petrol piyasasında 2’nci sırada yer alan Shell’i yerinden etmiş oldu. Shell hemen OPET’in reklam kampanyasına karşı yeni bir kampanya hazırladı ve geçen perşembe kampanyanın ilk ayağı olan radyo ve internet reklamlarını yayınlamaya başladı. Shell, ardından da televizyon için çekilen reklamları görücüye çıkarmaya hazırlanıyordu. Ancak Opet Petrolcülük, kendi kampanyasını hedef alıp kötüleyerek aldatıcı reklam yoluyla haksız rekabete neden olduğu gerekçesiyle Shell & Turcas Petrol aleyhine dava açtı.”
OPET’in avukatı E. Osman Hacıbekiroğlu, reklamların acilen durdurulması için cuma günü Çorlu Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Çorlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi geçen cuma Shell’in “Shell güvencesi” ve “Shell’de aracınızın markası, yaşı kilometresi sorulmaz” sloganı ile yayınlanan 2 reklamının gerek internet yoluyla shell.com.tr adresinde, gerekse reklam verilen diğer sitelerde yayınlanmasının ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına karar verdi.
‘Ürünler kötülendi’
Avukat Hacıbekiroğlu sunduğu dava dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:
“- Müvekkil şirketin satış hacminin bu denli artışında yürüttüğü kampanyalar ve özellikle de işbu davanın konusunu oluşturan yakıt güvence sistemi kampanyası etkili olmuştur.
-Uygulamada, ortalama 2005 yılından itibaren satılan bahsi geçen markalara ait araç sahiplerinin akaryakıtlarını Opet bayilerinden almaları halinde, aracın yakıt sisteminde meydana gelecek arızalarının garanti kapsamına alınması ve oluşan arızaların ücretsiz giderilmesi söz konusudur. Kampanyaya yönelik faaliyetler müvekkil şirketin satış rakamlarına olumlu şekilde yansımıştır.
‘Açık şekilde hedef alındı’
- Yaklaşık 7 yıldır Türkiye’de satış hacmi yönünden ikinciliği elinde bulunduran Shell&Turcas Petrol, bu sırayı müvekkil şirketin alması üzerine, alternatif bir reklam kampanyası başlatmıştır. Shell&Turcas Petrol tarafından 06.09.2011 tarihinde radyo, televizyon ve internet sayfası dahil her türlü kamuya duyuru aracıyla yapılan ve halihazırda devam etmekte olan reklamlarda, müvekkil şirketin reklam kampanyası ve ürünleri hedef alınmış ve arada haksız, kötüleyici bir bağlantı kurulmuştur. Davalı şirket reklamlarında yer alan beyanlarla, müvekkil şirketin uygulamakta olduğu kampanya çok açık bir şekilde hedef alınmış, kampanyayı ve müvekkil şirketin ürünlerini kötüleyici, müşterileri incitici ifadelere yer verilmiştir.
- Reklam kaydından da anlaşılacağı üzere reklam dinlenildiğinde, reklam içinde “dıt” sesiyle geçilen petrol firmasının müvekkil “Opet” olduğu açık bir şekilde anlaşılıyor. Davalı taraf bunu dahi gizleme zahmetine katlanmamış ve haksız rekabet eylemini açık bir şekilde işlemiştir.”
Reklamlardaki diyaloglar
REKLAM 1:
“...- O arabayı alırken verdikleri kart var ya, beni her yerde takip ediyor... “... Şimdi bu kart eğer hep oradan yakıt almazsan anlıyor, sonra hop garantin yanıyor.””
“... Bakın beyefendi. Ben sıfır kilometre ... marka bir araba aldım. Bana bir kart verdiler, garantimin bozulmaması için yakıtımı hep .....’ten almam gerekiyormuş. Doğru mu?...
Doğru değil Ahmet Bey, Shell’de aracınızın markası, yaşı, kilometresi sorulmaz. Siz de yakıtınızı Shell’den alın aracınızı Shell güvencesiyle koruyun.”
Dava dilekçesinde bu reklam konusunda şu ifadeler yer aldı:
“Reklamdaki, “... yakıtımı hep ... ‘ten almam gerekiyormuş” ifadesi açık ve net bir şekilde “Opet”i hedef almakta ve reklam dinlenildiğine de ‘Opet’ lafzı ‘dıt’ sesine rağmen açık bir şekilde duyulmaktadır.”
REKLAM 2:
“- Bitti Bitti.
- Ne bitti?
- Benzin, benzin bitti.
- Ee hemen şurada Shell var.
- Var ama sadık olmam lazım.
- Neye yaa?
- O arabayı alırken verdikleri kart var ya, beni her yerde takip ediyor.
- Nasıl yani?
- Şimdi bu kart eğer hep oradan yakıt almazsan anlıyor, sonra hop garantin yanıyor.
- E sen bu kafayla çok yolda kalırsın.
- Neden?
- Çünkü Shell’de aracının markasını, yaşını, kilometresini hatta garanti süresini sormuyorlar bile.
Siz de yakıtınızı Shell’den alın aracınızı Shell güvencesiyle koruyun.
Ayrıntılı bilgi shell.com.tr’de.”
"Alıntıdır"



TTNet Tivibu

TBWA\ISTANBUL, TTNET’in televizyon platformu Tivibu’nun, bundan böyle 4 ekranda da izlenebileceğini anlatmak için yeni bir reklam kampanyası hazırladı. Televizyondan, bilgisayardan, tablet bilgisayardan ve cep telefonlarından izlenebilecek olan Tivibu, bundan böyle tüketicilere istedikleri her yerden televizyon izleme kolaylığı sağlaayı hedefliyor.
Kampanyanın reklam filminde başrolü ekranlarla birlikte bir müzik grubu paylaşıyor. Reklam filminde, 4 ekranda televizyon yayını sunan Tivibu’nun bu özelliğini anlatmak için bir müzik grubunun seslendirdiği Tivibu şarkısını dinliyoruz. Grubun söylediği şarkıyı, 4 ekrandan da izleyebiliyoruz.
Profesyonel müzisyenlerden oluşan müzik grubunda ünlü isimler de yer aldı. Türkiye’nin en ünlü müzik gruplarından Athena’nın klavyecisi Emre Ataker ve bateristi Alican Tezer, solist Berk Baykal ve gitarda da Biğkem Karavuz Tivibu şarkısına hayat verdi. Reklam filminin yönetmeni başta Athena olmak üzere bir çok müzisyenin ve grubun klibine imza atmış olan ünlü yönetmen Bertan Başaran.
Film Sokağı film stüdyolarında PTT tarafından bir günde çekilen film, bir haftayı aşan bir post aşamasından geçti.
KÜNYE:
Reklamveren: TTNET 
Reklam Ajansı: TBWA\ISTANBUL 
Kreatif Grup Ajans Başkan Yardımcısı: İlkay Gürpınar 
Kreatif Direktör: Volkan Karakaşoğlu 
Yaratıcı Ekip: Zeynep Karakaşoğlu, Erçin Sadıkoğlu, Levent Yalgın 
Marka Grubu Ajans Başkan Yardımcısı: Burcu Özdemir 
Marka Direktörü: Esra Yaral
Marka Süpervizörü: İpek Türkili 
Marka Temsilcisi: Başak Sarıoğlu 
Stratejik Planlama Ajans Başkan Yardımcısı: Toygun Yılmazer 
Stratejik Planlama Direktörü: Tuğyan Çelik 
Stratejik Planlama: Nisan Danışman 
Ajans Prodüktörü: Zeynep Bildirgen 
Prodüksiyon Şirketi: PTT
Yönetmen: Bertan Başaran
Post Prodüksiyon: İmaj
Müzik: Emre Irmak
Fotoğrafçı: Murat Süyür
Kullanılan Mecralar: Outdoor TV, sinema, internet

"Alıntıdır"