30 Mayıs 2011 Pazartesi

Renault ZE

Bir Fransız markası olan Renault'un elektrikli arabası olan Renault ZE (Zero Emission), global anlamda yapılan bu reklam çalışmasıyla ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu gösterdi. 60 saniyelik bu reklam filmini Renault, Paris merkezli olan Publicis Conseil adlı ajansa hazırlattı. Reklam filminde günlük hayatımızda kullandığımız tüm elektrikli aletlerin, gaz emisyonu yaparak egzozlarından çıkan kirli havanın ne kadar itici bir şey olduğu tasvir edilmiş. Reklamın sonunda ise Reanult ZE'nin tamamen sıfır emisyon ile yalnızca elektrik harcayarak nasıl yol aldığı ve temiz bir dünya için ne kadar önemli olduğu üzerinde duruluyor. Bu reklam filmi çok yakın bir zamanda televizyonlarda da gösterilmeye başlanacak.

29 Mayıs 2011 Pazar

Kıvanç Duyuyoruz

PepsiCO bünyesinde olan Pepsi Beverage'tan Yedigün ve Pepsi Snacks'ten Doritos, bir süre yollarına birlikte devam edecekler. Kıvanç Tatlıtuğ ile reklam filmlerine alışık olduğumuz Yedigün, yeni promosyonuyla karşımıza çıktı. 2.5 Litrelik Yedigün alana herkese, PepsiCO bünyesinde bir başka ürün olan Doritos promosyon olarak verilmeye başlanmasını Kıvanç Tatlıtuğ ile duyurmak Yedigün satışlarını bir hayli artıracağa benziyor.

27 Mayıs 2011 Cuma

Reklamlarda Kadir Baba Etkisi

Birçok marka reklamlarında celebrity effect ( ünlü etkisi ) kullanıyor artık. A markası X ünlüsüyle, B markası Y ünlüsüyle marka bilinirliğini yükseltmeye çalışıyor. Bu bilinirliği artırırken kullanılan reklam yüzleri arasında Türk Sineması'nın sert adamı Kadir İnanır da geliyor. Şu sıralarda ekranlarda Petrol Ofisi reklamlarında gördüğümüz Kadir İnanır'ın, internette gezinirken eski reklamlarından birine daha denk geldim ve sizinle de paylaşmak istedim. Bu eski reklam filmi de aslında bize reklamlarda kullanılan ünlü etkisinin yeni bir kavram olmadığını gösteriyor.




26 Mayıs 2011 Perşembe

Beren'li Rexona Arap Dünyası'nda

Beren Saat bir süredir Rexona'nın reklam yüzü görevini yerine getiriyordu, bu bağlamda birçok reklam filmi, afiş ve banner'da rol oynadı. Bu sefer Türkiye sınırlarının dışına çıkıp, Rexona'yı Arap Dünyası'nda göstermeye başladı. Arap'ların büyük sempatisini kazanan Rexona satışlarını bu bölgede de artıracağa benziyor.


18 Mayıs 2011 Çarşamba

National Geographic'ten Asrın Hatası

National Geographic geçtiğimiz günlerde yayınladığı programda uçak kazalarını tema olarak işliyordu, ardından reklam olarak da Türk Hava Yolları'nın bir reklamını girdi. THY'nin olumlu o kadar reklamından sonra bu hata büyük bir prestij kaybına neden olacaktı. NG tarafından ise gereken özür gecikmedi. NG yetkilileri tarafından: "Yayına girişlerdeki hata bizim yayın ve rezervasyon ekibimiz tarafından yapılmıştır. THY ile bu durum paylaşılmış, bu karışıklıktan dolayı özür dilenmiştir." sözleriyle açıklanan durum, THY'nin oluşturmaya çalıştığı sağlam prestiji sarsacak mı gelecek günlerde göreceğiz.


16 Mayıs 2011 Pazartesi

Vakıfbank'ın Güneşi Burcu

Spor spikerliğinden sonra şov dünyasına yönelen Burcu Esmersoy önce bir pizza markasının reklam yüzü, ardından ise bir petrol firmasının marka elçisi görevlerini üstlenmişti. Şimdi ise Vakıfbank ile anlaştıkları açıklanan Burcu, Vakıfbank'ın bu dönem çekilecek olan 3 reklam filmi için 300 bin liralık teklife evet dediği belirtildi. İlginç olan nokta ise, Vakıfbank'ın sarı rengiyle de uyumlu olması amacıyla teklif götürülen ilk iki kişinin yüksek meblağlar istemeleri üzerine, teklifin dönüp dolaşıp daha düşük bir istekte bulunan Burcu Esmersoy'a gelmesi.

15 Mayıs 2011 Pazar

ÖzTürkcell

Şahan'la olan reklam serilerine yenisini katan Turkcell, bu sefer de ilginç bir reklam filmiyle karşımıza çıktı. Şahan'ın Turkcell'e rakip olarak getirdiği, Türkiye'nin dördüncü GSM operatörü olan ÖzTürkcell'i açmasını konu alan bu reklam filminin devamı da gelecek ve her zamanki gibi komik ve ilgi çekici olacağa benziyor.

14 Mayıs 2011 Cumartesi

Google'dan Chrome İçin Özel Reklam

Çıktığı günden bu yana beklediği pazar penetrasyonunu gerçekleştiremeyen Google'ın internet tarayıcısı olan Chrome için Google kolları sıvadı. Aslında reklamın bir benzeri Google Japonya tarafından Youtube için hazırlanmış, ancak alınan olumlu geri dönüşlerin sonucunda Chrome'a uygulama kararı almışlar. Reklam filmi çok basit görünüyor. Küçükken oynadığımız tetris blok oyunlarının mantığında hazırlanan reklamda hiçbir ses yok. Bir tablanın içine konulan blokların oyunun sonunda tarayıcının görüntüsünü almasından ibaret olan reklam filmi basit ve etkili.

10 Mayıs 2011 Salı

Cmylmz & Doritos Alaturka

Bundan yaklaşık 3-4 yıl kadar önce çekildiğini hatırlıyorum. Doritos'un yeni ürünü Alaturka'nın lansmanı için hazırladığı bir reklam filmi serisiydi. Cem Yılmaz'la anlaşılması Türk halkında büyük bir sempati uyandırmıştı. Ürün lansmanlarında ünlü, beğenilen kişilerin kullanılmasının ne kadar ciddi sonuçlar getirdiğini gözler önüne seren bir örnek olmuştu reklam dünyası için. Bu aklımıza kazınan reklam filmi serisinin yaratıcı ekibi ise Alice BBDO. Bugün internette gezinirken denk geldim ve sizlerle de paylaşmak istedim, umarım hatırlar ve eğlenceli dakikalar geçirirsiniz :)


8 Mayıs 2011 Pazar

Kristal Elma'ya Rakip: Çürük Elma

Yirmiüçüncüsü düzenlenecek olan Türkiye'deki en büyük reklamcılık ödüllerinden biri olan Kristal Elma'ya bu sene ilginç bir rakip geldi. En iyileri seçen Kristal Elma'nın tam anlamıyla 180 derece tersi olan Çürük Elma Reklam Ödülleri en iyiyi değil en kötüyü, en sevileni değil en hoşlanılmayanı seçecek. Reklamazzi.com tarafından bu sene ilki düzenlenecek olan bu ilginç yarışma gerçekten büyük bir ilki çekecek gibi duruyor. Bir kaynaktaki benzetme çok güzeldi: "Kristal Elma Ödüller, reklam sektörünün Oscar'ı olarak nitelenir. Şimdi de aynı sektör için bir 'Ahududu Ödülü' organize ediliyor." Bu söz bir hayli etkileyici. Ayrıca bu ilginç ödülün jürisi de açıklanmış durumda. Mehmet Esen, Ayşe Özyılmazel, Aylin Aslım, Vedat Özdemiroğlu,
Şebnem Bozoklu ve Levent Tülek'ten oluşan jüriye, http://www.reklamazzi.com/curukelma adresinden oy kullanarak yardımcı olabilirsiniz.

4 Mayıs 2011 Çarşamba

Profilo'dan Anneler Günü Sürprizi

THY'nin virallerine alışmışken Profilo da atağa geçmişe benziyor. Yaklaşan anneler gününe özel olarak hazırlanan reklam filminde annelerimizin sık olarak kullandığı kelime ve cümleler yer alıyor. Bu ilginç ve sempatik reklam filmi çok kısa sürede büyük bir tıklanma oranına sahip olacak gibi duruyor.

1 Mayıs 2011 Pazar

Asus EEE Pad Transformer

Apple iPad ile başlayan tablet bilgisayar maceramız gün geçtikçe yeni ve daha da geliştirilmiş ürünlerin piyasaya sunulmasıyla çok da renkli bir hal almaya başladı. Son olarak Asus'un tasarladığı, portatif bir klavyeye sahip olan Asus EEE Pad Transformer bir hayli ilgiyi üzerine çekeceğe benziyor. Portatif klavyesi sayesinde istenildiği zaman bir netbook olma özelliğine sahip olan Asus'un yeni tablet bilgisayarının, Türkiye pazarında da çok kısa bir süre içerisinde satışa sunulacağı belirtildi.