27 Şubat 2011 Pazar

Kylie Lexus'ta

Ünlü şarkıcı Kylie Minogue, bir Japon markası olan Lexus için kamera karşısına geçti. Lexus'un yeni CT 200h modelinin tanıtıldığı bu reklam filminde ilginç bir strateji izlenmiş. Reklam filminde 30 müzisyen Kylie Minogue'a eşlik ediyor. Yeni modelin motorunun sessiz çalışmasının altı çizilmek istenilen reklam filminde kullanılan "Try the quite revolution" yani "Sessiz devrimi deneyin" sloganı ise büyük bir yaratıcılık örneği. Bunun yanı sıra reklamda arabanın Hybrid özelliğine yani çevreyle barışık bir motor kullanımına sahip olmasına da ayrıca dikkat çekilmiş.

22 Şubat 2011 Salı

Çok Konuşulan Reklam ( Kobe ve THY )

Uzunca bir zamandır reklam dünyasını bir hayli meşgul eden bir kampanya idi THY'nin Kobe'li reklam filmi. Kobe ile birçok reklam metni için anlaşan THY, bunlardan biri olan ve uzun bir süredir medyanın ilgisini çekecek şekilde altyapısını oluşturduğu reklam filmini nihayet yayınladı.

Kobe reklamda bir THY uçağı ile seyahat etmektedir. Aşçı kendi yaptığı yemekleri servis ederken Kobe ile muhabbet etmektedir. Muhabbetin konusu ise Kobe'nin basketbolu ve aşçının hazırladığı yemeklerdir. Kobe bunları ben de yaparım edasında konuşunca aşçı ile iddiaya girerler ve görün neler olur.

21 Şubat 2011 Pazartesi

Ali Kaptan'lı Halka Arz

Okay Reklam Ajansı, şubat ayının 2. haftasında halka açılan Utopya'nın reklam kampanyasında, reyting rekorları kıran "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisinin baş karakteri Ali Kaptan'ı canlandıran, ünlü oyuncu Erkan Petekkaya'yı kullandı.

Bir halka arz reklam filminde ilk kez bir ünlü kullanan ajans, SPK tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. "Yıldızlar her zaman kazandırır" başlıklı teaserlar ile çıkış yapılan kampanyada, "Beş yıldızlı kazanç şimdi borsada " sloganı ile kampanyanın ana teması oluşturuluyor.

Reklamveren: Utopya
Reklam Ajansı: Okay Reklam Ajansı
Yaratıcı Grup: Melike Açılmış, Ozan Beyazkılınç, Meral Yaldırak
Prodüksiyon: Okay Reklam Ajansı
Kullanılan Mecralar: TV, gazete, dergi, internet

Marketing Türkiye haberinden alıntıdır.


18 Şubat 2011 Cuma

Honda'nın Şansı

Reklam dünyasında ünlü birini oynatmanın, kendi reklamının bir parçası yapmanın maliyetlerinin ne kadar büyük olduğunu biliyorsunuzdur. İşte peşinde koşulan ünlülerden biri olan Jennifer Aniston, Friends dizisinin Rachel karakteri ile büyük bir üne kavuşmuştu hatırladığınız üzere. Bu ün yanında pahalılığı da getirdi tabii ki. Tahmin edeceğiniz gibi Jennifer Aniston'ı bir reklamda oynatmak çok büyük meblağları da gündeme getiriyor artık. Ancak geçtiğimiz günlerde Honda büyük bir şans eseri Jennifer Aniston'ı bedava olarak reklamlarında oynatmayı başardı. Aslında başardı demek yerine bu fırsatın denk geldiğini söylememiz daha yerinde olacaktır. Çünkü bu ilginç tesadüf aynen şöyle yaşandı:

Aniston "The View" programında yeni sinema filmini tanıtırken, sunucu The New York Daily News'te Aniston ile ilgili çıkan haber hakkında bir soru yöneltti ünlü oyuncuya ve ardından gazeteyi Aniston'a uzattı. Gazetenin kameraya dönük kısmında tam boy bir Paragon Honda reklamı vardı. Bu ilginç tesadüfle, eşine az rastlanır bir reklam kampanyası yürüten Paragon Honda'nın genel müdürü Brain Benstock, "İyi ki o gün tam sayfa reklam verdik, yoksa o sayfanın görünmesi bu kadar büyük etki yaratmazdı." şeklinde bir açıklamada bulundu. Bu güzel tesadüfle satışların artması yönünde büyük beklentileri olan Honda yönetimi, sektörden görüntüyle ilgili çok fazla telefon aldıklarını belirtmeyi de ihmal etmedi.

16 Şubat 2011 Çarşamba

Talihsiz Reklam

Çoğumuzun bildiği, tanıdığı ünlü bir fast food markası, kendi ürünlerinden belirli bir tanesini alanlar arasından yapacağı çekiliş ile 30 kişiye mükemmel bir fırsat sunuyor. El Classico denilen, İspanyol devleri Real Madrid ve Barcelona arasında yapılacak olan büyük maça gitme fırsatı sunuyor, hem de Rıdvan Dilmen ile birlikte. Gerçekten büyük ses getirecek olan bu kampanyanın iyi bir reklamı olması gerektiğini düşünüyor olmalısınız haklı olarak. Doğal olarak yapıldı da :) Ancak bu yapılan reklam filmi tam ekranlarda dönmeye başlamıştı ki talihsiz bir olay yaşandı. Rıdvan Dilmen kalp krizi geçirdi ve günlerce yoğun bakımda kaldı. Bu nedenle de reklam büyük bir hızla tüm kanallardan geri çekildi. Yalnızca o fast food zincirinin bayilerindeki kapalı sistem televizyonlarda dönmeye devam eden bu reklam gerçekten de bu yılın en talihsiz reklamları arasında yerini çoktan almışa benziyor.

13 Şubat 2011 Pazar

Avea Kamu Tarifesi

Avea'nın yeni reklam furyası gerçekten büyük ses getirmeye devam ediyor. Fasülye (Erdem Yener) ve Optik karakterlerinden oluşan bu reklam serisinde gerçekten komik anları bizlerle buluşturan TBWA İstanbul Reklam Ajansı, büyük başarılara da bu seri sayesinde ulaşmayı başardı. Son olarak Kamu Tarifesi ile karşımıza çıkan Fasülye ve Optik, girdikleri bir KPS Sınavı'na giriyorlar ve daha ilk sorudan kopya çekerlerken yakalanıp götürülüyorlar. Günümüzdeki olaylara da değinilen bu eğlenceli reklam filmi ile yeni başarılar elde eden Avea, bu reklam serisinin ardından marka bilinirliğini bir üst seviyeye taşımayı başarmışa benziyor. Gerçekten beni eğlendiren bu son reklam filmini buyrun beraber izleyelim.

12 Şubat 2011 Cumartesi

Uçan Adam Selim

Bir gündüz kuşağı programında, havada durduğunu iddia eden adamın uçma denemeleri, havaya zıplama desek daha yerinde olur, tüm Türk halkı tarafından komik bulunmuştu. Hemen herkesin "Uçan Adam Sabri" olarak tanıdığı Sabri Bey'in halkımız tarafından kazandığı yeri, Vodafone bu reklamında gerçekten güzel kullanmış. Bu reklamda da Selim Bey (Şafak Sezer), tıpkı Sabri Bey gibi gereksiz bir çıkış yaparak komik bir duruma düşüyor. Vodafone reklamlarında aşina olduğumuz komik unsurları bu reklamda da kullanan firma, gerçekten gayet başarılı ve Türk halkının sempatisini kazanan reklamlar yapmayı sürdüreceğe benziyor.

11 Şubat 2011 Cuma

I Lâl You, Arçelik

Bir dünya markası olan Arçelik, yaklaşan sevgililer günü için kendi model serisi olan lâl serisini sevgililer günü için biraz değiştirerek yeni sloganı ile karşımıza çıktı.

"I Lâl You" diyen Arçelik, sevgililer günü indirimleri ile de marka bilinirliğini artırmanın yanı sıra satışlarında da bu özel günü kullanarak büyük bir patlama bekliyor.

Batesmotelpro

Uzun zamandır kendilerini eğlendirmek amacıyla videolar çeken ekip, çok kısa bir süre içerisinde viral pazarlama yöntemini geliştiren bir gruba dönüştü. Viral pazarlama, en basit tanımıyla, sosyal medya ve diğer organik medya kanallarını kullanarak, yayılması planlanan içeriğin, belirlenen hedef kitleye en etkin ve samimi bir şekilde ulaşmasını amaçlayan bir taktiktir. Ya da kısacası insandan insana bulaşan fikirdir!

Batesmotelpro bu kadar çok sevilmeye başlandıktan sonra kendilerine artan talebi ve ajansların ilgisini bu videolarında zaten kendileri gayet güzel açıklıyorlar. Marketing Türkiye ekibi ile yaptıkları röportajı umarım siz de zevkle izlersiniz.


Ayrıca Batesmotelpro'nun Facebook profillerini ziyaret ettiğimde daha önce izlemediğim bir videolarına denk geldim. Avea'nın, Bonuslu Avea ürününün viral pazarlama yolunda çok sevilen Batesmotelpro seçilmişti. Bu videoları da gerçekten gayet samimi ve hoş bir video olmuş. Haydi izleyelim ve viral pazarlama örneğini de canlı görmüş olalım.

Türk Telekom Arena

Bildiğiniz gibi açılışı büyük olay yaratan Galatasaray Spor Kulübü'nün yeni stadyumu Türk Telekom Arena, her ne kadar başlangıç için tatlı başlamasa da Galatasaray'ın görkemli zaferler kazandığı tarihi stadyumları olan Ali Sami Yen'i aratmayacağa benziyor. Gerek güzelliği, gerek kapasitesi, gerekse özellikleri ile Türk Telekom Arena Türkiye'nin şu anda en büyük stadyumlarından birisi. Yeni yapılan stadyumda alttan ısıtma tekniği, çok gelişmiş bir seyirci kapasitesi gibi özellikler dikkatimizi çekiyor.

Bu kadar güzel bir stadyum yapılmışken, buna uygun bir tanıtım yapılmadan da olmaz tabi ki. Geçen sene reklam dalında birçok kristal elmayı toplayan Türkiye'nin en büyük reklam ajanslarından biri olan TBWA İstanbul Reklam Ajansı tarafından yapılan reklamı bir de buradan sizlerle paylaşmak istedim. Reklamda Cem Yılmaz oynatılmış. Onun espritüel yanı kullanılarak, stadyumun göze çarpan özelliklerine vurgu yapılmış. Ve gerçekten çok hoş bir reklam olmuş. Buyrun haydi birlikte izleyelim, umarım sizin de hoşunuza gider.


10 Şubat 2011 Perşembe

Başlangıç

Merhaba arkadaşlar,

Normalde kendi iç yazılarımdan oluşturduğum kişisel blogum olan yolculuknerehemserim'den sonra biraz da pazarlamaya olan ilgimden, biraz da gördüğüm ve ilgimi çeken reklamları sizlerle de paylaşmak istediğimden bu blogumu açtım. Umarım içeride sizi eğlendirecek, sizin ilginizi cezbedecek reklamları bulabilirsiniz.

Şimdiden hepinize bol eğlenceli dakikalar :)